Pepř černý mletý 100 g
Detailní popis produktu
Pepř černý mletý je jedno z nejstarších a nejvíce používaných koření na světě. Pochází z plodů pepřovníku černého, které se sklízejí, suší a melou na jemný prášek. Má ostrou, výraznou chuť a silnou vůni, která dodává pokrmům jedinečnou pikantnost. Pepř černý je nejen chuťově bohatý, ale také bohatý na antioxidanty a látky podporující trávení. Tento druh koření je nezbytnou součástí každé kuchyně, kde se používá k dochucování široké škály pokrmů, včetně masových jídel, polévek, omáček, těstovin, zeleninových pokrmů a salátů. Využívá se také při pečení a grilování, kde dodává pokrmům intenzivní chuť a aroma. Pepř černý mletý je zkrátka univerzální koření, které by nemělo chybět v žádné domácnosti.
Steaky s pepřovým nábojem
Pro přípravu vynikajících steaků s pepřovým nábojem potřebujete kvalitní hovězí steaky, olivový olej, černý mletý pepř, sůl a česnek. Steaky potřete olivovým olejem a hojně posypte černým pepřem a solí. Na rozpálené pánvi nebo grilu je opečte z každé strany, dokud nejsou podle vaší chuti. Přidejte nakrájený česnek pro zvýraznění chuti a nechte steaky chvíli odpočinout. Podávejte s pečenými bramborami nebo zeleninovým salátem.
Pepřová omáčka k těstovinám
Pepřová omáčka k těstovinám je jednoduchá a chutná volba pro rychlou večeři. Na přípravu potřebujete smetanu, máslo, černý mletý pepř, parmezán, česnek a těstoviny. Na másle osmahněte nasekaný česnek, přidejte smetanu a hojně okořeňte černým pepřem. Vařte, dokud omáčka nezhoustne, a poté přidejte nastrouhaný parmezán. Uvařené těstoviny smíchejte s omáčkou a podávejte s čerstvými bylinkami a další dávkou černého pepře.
Pikantní pepřové kuře
Pikantní pepřové kuře je výborné jídlo plné chuti. Na přípravu potřebujete kuřecí prsa, černý mletý pepř, sůl, olivový olej, citrónovou šťávu a bylinky dle chuti. Kuřecí prsa potřete olivovým olejem, posypte černým pepřem a solí a zakapejte citrónovou šťávou. Na pánvi nebo grilu je opečte, dokud nejsou zlatavá a dobře propečená. Podávejte s rýží nebo zeleninovým salátem, ozdobené čerstvými bylinkami.
Houbový guláš s pepřem
Houbový guláš s pepřem je skvělým vegetariánským jídlem. Na přípravu potřebujete různé druhy hub, cibuli, česnek, papriku, rajčatový protlak, vývar, černý mletý pepř, majoránku, sůl a olivový olej. Na olivovém oleji osmahněte nakrájenou cibuli a česnek do zlatova, přidejte nakrájené houby a papriku. Restujte, dokud houby nezměknou, poté přidejte rajčatový protlak a vývar. Okořeňte černým pepřem, majoránkou a solí a vařte, dokud guláš nezhoustne a všechny chutě se nespojí. Podávejte s čerstvým pečivem nebo knedlíkem.
Černý pepř v dezertu? Ano, v čokoládovém koláči!
Na přípravu čokoládového koláče s černým pepřem potřebujete hořkou čokoládu, máslo, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva a černý mletý pepř. Rozehřejte čokoládu s máslem a nechte vychladnout. V misce vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte rozpuštěnou čokoládu, mouku s práškem do pečiva a špetkou černého pepře. Těsto vlijte do vymazané formy a pečte v předehřáté troubě, dokud koláč není hotový. Černý pepř dodá koláči neobvyklou pikantnost a zvýrazní chuť čokolády. Podávejte s šlehačkou nebo zmrzlinou.
Náš černý mletý pepř je tou správnou volbou pro každého, kdo chce své pokrmy obohatit o výraznou a pikantní chuť. Tento nezbytný pomocník v kuchyni vám pomůže vytvořit lahodná jídla, která si zamilujete vy i vaši hosté.
Černý mletý pepř je univerzální koření, které dodává pokrmům výraznou a pikantní chuť. Je oblíbený po celém světě a používá se k dochucování široké škály jídel. S našimi recepty, jako jsou steaky s pepřovým nábojem, pepřová omáčka k těstovinám, pikantní pepřové kuře, houbový guláš s pepřem a čokoládový koláč s černým pepřem, objevíte nové a zajímavé způsoby, jak toto skvělé koření využít. Vylepšete svou kuchyni černým mletým pepřem a dopřejte si nezapomenutelné chutě v každém jídle.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.