Hovězí zadní - kýta
Detailní popis produktu
Maso z mladého býka
Hovězí zadní kýta se dělí na čtyři jednotlivé šály - vrchní šál, spodní šál, ořech a tzv. květovou špičku. Protože je hovězí kýta jedna z nejvíce namáhaných svalových partií, jsou šály libové a mají hrubší svalová vlákna. Maso je proto trochu tužší, a aby dostatečně změklo, je nutná jeho delší příprava, např. pomalým pečením nebo dušením.
Způsob použití:
Nakrájíte z něho tenké plátky ke svíčkové, skvěle se hodí na španělské ptáčky, rolády nebo ragú.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Trvanlivost
Maso Vám podle Vašich požadavků nachystáme a vakuově zabalíme, abychom zaručili co nejlepší hygienické podmínky při přepravě. Díky tomuto balení se rovněž prodlouží doba spotřeby.