Ostravská klobása 200 g

48 Kč –8 %
Ostravská klobása 200 g
48 Kč –8 % 44 Kč / ks 39 Kč bez DPH

Kdo z milovníků klobás by neznal tu ostravskou ! Ovšem vyzkoušeli jste už i tu naši? Warischovu? Nebudete chtít už nikdy jinou :-)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vítejte v našem Warischově království lahodných pochoutek! Představujeme vám naši autentickou Ostravskou klobásu, která přináší šmrnc regionálních chutí a tradic přímo k vám domů. Tato klobása je výsledkem pečlivého zpracování a starobylých receptur, které se předávají z generace na generaci. S naší Ostravskou klobásou si můžete dopřát ten nejlepší kousek domácího pravého klobásného umění, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Přijměte naší výzvu a ochutnejte to nejlepší, co Ostrava má k nabídnutí! :)

Zde pár receptů pro Vaše jazýčky :

  1. Pečená Ostravská klobása se zeleninou:
    Klobásu nakrájejte na kolečka a umístěte je do pekáče společně se zeleninou (brambory, cibule, mrkev) a olivovým olejem. Dochutíme solí, pepřem a česnekem a pečeme v troubě, dokud klobása není zlatavá a zelenina měkká.

  2. Ostravská klobásová polévka:
    Nakrájejte Ostravskou klobásu na drobné kostičky a orestujte na pánvi. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek, brambory, mrkev a zelí. Zalijte vývarem a vařte do měkka zeleniny. Před podáváním můžete přidat trochu majoránky a petrželky.

  3. Ostravská klobásová bageta:
    Na bagetu naneseme hořčici, položíme plátky Ostravské klobásy, nakrájenou cibuli a okurku. Podle chuti můžeme přidat kečup nebo hořčici. Bagetu zabalíme do alobalu a dáme zahřát v troubě nebo na grilu, dokud nebude chutná a křupavá.

  4. Ostravská klobásová omáčka s těstovinami:
    Na pánvi osmahněte na olivovém oleji nakrájenou Ostravskou klobásu, cibuli a česnek. Přidejte rajčatový protlak a vařte do zhoustnutí. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami. Podáváme s vařenými těstovinami a posypeme nasekanou petrželkou.

  5. Grilované Ostravské klobásy se slaninou a fazolemi:
    Ostravské klobásy a plátky slaniny položíme na gril a grilujeme do zlatavé barvy. Vedle grilujeme fazole namočené v oleji, které osolíme a opepříme. Podáváme jako chutnou a sytou večeři nebo piknikovou lahůdku.

Samozřejmě klobásu lze jíst i jen tak. Jedná se o tepelně zpracovaný výrobek, stačí jen mírně ohřát a přikusovat s hořčicí a chlebem :)

Dobrou chuť !